29 November 2010

~ En Ninja & the askar's

سم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Tajuk Cerita : ~ En Ninja & the askar's
Tempat Kejadian : MAHA international 2010.
Tugasan hujung Minggu.. bawa askar n the geng jalan-jalan..

misi bermula.
~the orchid!..
sangat-sangat teruja bila tengok orkid yang dijual~.
bak kata en ninja "tak payah bawa g cameron lagi".

~white sheep of the family
ada macam-macam binatang selain biri-biri.
ada lembu 'gagah perkasa' ada lembu 'rambut kerinting'
kerbau 'murrah'......

~Nana n the orchid~
Nana. salah seorang askar yang ikut kami berjalan-jalan..
posing macam kene paksa amik gambar..hehe

~En Ninja n the 'Askar... rabbit time.
Rabbit Time.. En ninja melayan askar-askar.
bagi rabbit makan. tapi semua tak mau makan..sebab dah kenyang.

~Maisara N En Ninja
Puteri lilin En Ninja's

dari kul 10 pagi sampi ke 1 tengahari.
setengah je pameran yang dapat kami singgah..
sangat penat~..tapi besh n happening.

misi tamat.

~Untuk En Ninja
nasib baik ada askar n the geng~.
i love u little askar n the geng..
and u too my En ninja's.

tata.

With The Greatest Love~
-cik meeko

22 November 2010

~Projek Menjahit Di Hujung Minggu [edisi 1]

سم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

***************Sinopsis********************
Pengarah Projek : En Ninja
Penganjur : En Ninja & Cik Meeko
Setiausaha : Cik Meeko
Pengukur : En Ninja
Tukang Jahit : Adik & Cik Meeko
Tukang Pasang : En Ninja & Cik Meeko & intAn
Penghias Dalaman : En Ninja
Penasihat Utama : En Ninja
Tempoh : 48 jam
*******************************************

Minggu lepas .. Raya AidilAdha
(selamat Hari Raya Aidiladha kepada muslim muslimat)
Dengan semangat bekobar-kobar ....
kami berjaya siapkan 'Projek Menjahit' kami.
alkisahnya..sebelum ni ..cik meeko sangat amator dalam menjahit butang tertanggal.kelim baju tercabut.seluar koyak.
Maka dengan berbekalkan ilmu menjahit butang tertanggal, seluar koyak dan sewaktu dengan nya dan semangat & dorangan yang berkobar-kobar dari En Ninja....cik meeko berusaha menyiapkan 'Projek Menjahit' kami dari A hingga Z.

Alhamdullilah.. berjaya siapkan 'Projek Menjahit' kami.

sesi mengira ukuran langsir (nanti saya update macam mana nk kira ukuran langsir)


sesi memilih fabrik langsir.. (sangat pening~ 2-3 kedai kami survey)


final decision ~ warna pilihan Hati Pengarah Projek.


sesi mengukur Langsir..


sesi menjahit.


Thanks to Adik sebab banyak membantu. I love U too..


taraa.. (~.-)/ siap!


moral of the story :
Walaupun berbekal dengan ilmu 'amator'...
berjaya siapkan!.. yang penting.. kena ada usaha untuk belajar
dan jangan malu untuk bertanya~..

nanti cik meeko update untuk
'Macam Mana Nak Ukur Langsir'
and rupa 'Projek Menjahit' yang dah siap.

~Untuk En Ninja
Thanks for jadi Pengarah Progam.Pengukur.Penghias Dalaman. Penasihat Utama. Tukang pasang. Penganjur Bersama.
and
jadi PENGARANG JANTUNG saya..
opssss lariiiiiiiiii.. hihihi.


tata.

With The Greatest Love~
-cik meeko

16 November 2010

~comel la lirik ni.

سم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Cuba Jangan

kau suruh ku masak sedap-sedap
agar ibumu setuju
aku turutkan saja.
ku bergelut dengan sayur, ikan
yang namanya ku tak tahu
hingga akhirnya ku capai telefon
untuk panggil bomba.

aku bukan yang terbaik
tapi ku cuba
ku cuba
hanya satu yang ku pinta
agar kau cuba
kau cuba

jangan suruh aku jadi seperti dia
aku tak mahu walau ku daya
kalau tak nak
usah bilang kau nak
biar aku jadi seperti aku
bukannya susah untuk mengaku
ada sebab kau tinggalkan dia

kau suruh ku make-up lawa-lawa
agar temanmu cemburu
aku tepekkan segala.
ku bergaduh dengan bedak, gincu
yang tak serasi dengan ku
hingga akhirnya kau temankan aku
ke klinik pakar.

aku bukan yang terbaik
tapi ku cuba
ku cuba
hanya satu yang ku pinta
agar kau cuba
kau cuba

jangan suruh aku jadi seperti dia
aku tak mahu walau ku daya
kalau tak nak
usah bilang kau nak
biar aku jadi seperti aku
bukannya susah untuk mengaku
ada sebab kau memilih aku

mana mungkin ku kan terima
jadi bayang-bayang dirinya
dan berhenti menjadi aku.

jangan suruh aku jadi seperti dia
aku tak mahu walau ku daya
kalau tak nak
usah bilang kau nak
biar aku jadi seperti aku
bukannya susah untuk mengaku
ada sebab kau memilih aku

~ sekali baca... gelak guling-guling.
~ kali kedua baca... gelak.
~ kali ketiga baca.. terdiam.

~Untuk En Ninja
saya bukan yang terbaik..
tapi saya akan terus mencuba.
dunia akhirat

tata.

With The Greatest Love~
-cik meeko

~ Sebaik Mana pun kita... pasti diuji

سم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته



"Ya Allah jangan Kau coba aku
Melebihi batas mampu dan sanggupku
Ya Allah bila memang Kau coba
Aku percaya Kau sayang padaku"..


sebaik manapun kita... pasti diuji..
Usah diminta kecilkan ujian
pinta dibesarkan iman untuk menghadapi.
Moga Allah menghadiahkan kekuatan kepada kita.

~Untuk En Ninja
untuk awak..dinasour pun .. saya boleh kalahkan.

tata.

With The Greatest Love~
-cik meeko

12 November 2010

~Tart oh tarT.

سم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

TART OH tart....
sifu saya ~ KAK CT tercinta!.. i love u.. hehehe
masa zaman di UKM dulu.... (curi gambar dari simpanan kak CT)..
akak.. Thanks ek.

bahan-bahannya~

adunan (tak ada mixer masa ni)....

start mengulung~

gulung.. jangan tak gulung

yeah... siap gulung~.

susun-susun atas dulang untuk membakar~

sapu kuning telur

mula membakar~

yeah... siap dah..

balik ni nak bongkar resepi lama....
nk masak untuk en ninja~.

~Untuk En Ninja
suka sangat-sangat kalau dapat memasak untuk kamu.
and thanks for last nite
~ yeahhhh dapat kasut baru...
i loveeee u... (opssss iklan lagi)
Lariiiiii....

With The Greatest Love~
-cik meeko

11 November 2010

~i love you all my life

سم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Tajuk ~ dasattttt.
but.. This is soooo much how I feel about the one I love.



(dah lama tak update,, first step untuk cari balik mood blogging)..

~Untuk En Ninja
Thanks!~
I hope I love you all my life.

tata.

With The Greatest Love~
-cik meeko