04 November 2009

~Musim Hujan

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

hari hari hujan.
sejak akhir-akhir ni..
bila petang je..mesti hujan.
petang je. hujan .
siang hari... cuaca nye elok pulak.
mungkin musim hujan dah melanda.

bila hujan...
bagi pemandu kereta....
benda tu perkara biasa je...
cuma yang penting...
kene memandu dengan lebih berhati-hati.
mana tak nya.. pemandu tak nampak jalan yang tengah kabut dek hujan.
kalo perlahan sangat memandu tu.. pasang lampu kecemasan.
boleh bagi signal pada pemandu lain..
"SAYA PEMANDU BERHEMAH....SILA PANDU PERLAHAN BERSAMA2 SAYA "..

bila hujan...
bagi pemandu Motosikal...
satu badan basah..
perjalanan terhenti.
kene cari tempat berteduh...
kadang2 bawah jambatan..
kadang2 di bus stop.
macam2 ragam...
tapi yang masih gigih..
tetap teruskan perjalanan..
sejuk2.. tetap gigih teruskan perjalanan.
silap haribulan... kene simbah air lecak dek dilanggar kete2 berhampiran..
alahaiii..
nasib baik ada baju hujan...
bagi pemandu motosikal..
sediakanlah baju hujan...
~ bak kata orang tua... sediakan payung sebelum hujan.

bagi pemandu motosikal di malaysia!
ingat lah orang tersayang!..
jangan pandu laju-laju.
jangan pandu macam shumaker..
sebb dia hanya pandai bawa kete saja.

bagi En NinjA..
huJan lebat-lebat.. Air menakung!
rindu hebat-hebat.. aTi menanggung!.

eh!.. salah tema ni... enterpremm jap...

bagi semua pemandu di malaysia..
berhati-hati di jalan raya.
Ingat orang tersayang!..
walaupun kita di landa musim hujan..
harapnya!!! kita di landa musim cinta!..



tata.

With The Greatest Love~
-cik meeko-

7 comments:

limaedua said...

tak tinggal ye cik meeko part en ninja dalam story?ape..org tersayang? ehem3...

Misz YaTie said...

actually ko risaukan en.ninja yg naik motor tu kan...

cik me3ko said...

~kak jue
orang tersayang?.. ehem3.
en ninja di hati!

~yati
opssss kantoi!..

Diyana Zulkifli said...

entry yg agakj puitis.tapi lakiku ateng baca entry ko smlm,bleh die tanye aku..'ape rumi tulis ni?tak paham.'.ohh,sungguh susah aku nak explain pd suamiku yg jiwanya keras mcm tanah tar tu..die tak reti ayat2 jiwa cam ko tulis ni...miahahaha

cik me3ko said...

~donat
puitis sangat ke?...
nape orang lain baca..
ok je..
mungkin ateng dari planettt lain kot..
better ko check balik..
mana datangnyaaaa rambut kelinting damia.... kes kes

eiNa said...

cewah.. Rumi bepantun plak dia.. :)

ctlyana said...

musim hujan hujan jugak... musim mengawan, kad rumi dak sampai jugak...