17 February 2010

~Hobi Baru Dia

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Hujung Minggu lepas cik meeko cuti panjang~~~~
(tak la panjang mana pun..... 4 hari je pun)
sebelum tu cik meeko n en ninja nk amik kesempatan ini..
~~~Selamat tahun Baru Cina~~~~
(walau rupa cik meeko macam amoi.. tapi cik meeko melayu celup ~ glurps)

cuti panjang yang berapa panjang ini~~~
macam-macam aktiviti cik meeko buat sepanjang ujung minggu ~

cik meeko sempat temankan en Ninja yang tgh rajin bertukang.
(en ninja sibuk menampal jubin umah sewa)
cik meeko sempat la menolong en ninja~~~
tolong tengok!..
(tolong jugakkan.. bagi semangat konon~~ huhuhu)


cik meeko sempat menyinggah ke kampung..
jenguk mak ayah.
(Alhamdulilah orang tua saya sihat walafiat)
jenguk nenek ngan atok yang makin uzur
(sempat juga cik meeko manja2kan atok n nenek)

cik meeko sempat meneman en ninja dengan hobi barunya~
aduhai~~~~~... layankan je aksi pelumba profesional ini~
(ANAK2 KECIL~JANGAN TIRU AKSI INI DI RUMAH YA!.. BAHAYA!~)

Go go go go !!!! ~


lately.. inilah hobi baru dia..
cik meeko layankan je perangai baru dia ni..
sabtu lepas ~~~ di SERDANG...
(sambil cik meeko berurut kaki~ en ninja ngan hobinya)

isnin lepas ~~~ DI Melaka
kata En Ninja~ "Tak besh la trek ni.. tempat budak2"
eleh!... tempat budak2 konon~ maen sampai cik meeko tak leh minum
coconut shake.. sob sob.

selasa lepas ~~~ DI SHah Alam..
kata En Ninja ~~~ "boleh rekemen ngan group ninja go-cart"
ni satu hal.. sejak bila la ada persatuan ninjago-cart ni!..

hmmm.. ini lah cerita perangai baru en ninja.
cik meeko pun mula meng 'seaching' cete-cete go-cart ni..

rupa2nya go-cart ni dah lama bertapak di Malaysia..
and ada pelumba-pelumba yang profesional lahir dari go-cart ni.
pastu kalo nk ada go-cart sendiri pun boleh..
macam2 aksesori dijual ..dari Kart Chassis(apa kah benda ini~ saya pun tak tahu)
sampai la race tyres .. macam2 jenis ada..
ada model enjin 80 cc .. 100 cc..
go cart jenis single set ..
go cart couple set pun ada
(satu ari nanti saya nk ajak en ninja bawa saya naik go-cart ini)

pada sesiapa yang nak layan cete2 go-cart di Shah Alam~
http://www.citykarting.com/updates.htm

cik meeko rekemen go cart shah alam~
sebabnya~
1. Keselamatan.. InsyaAllah Terjamin..
2. Tempat duduk Penonton disediakan amat selesa
(boleh la cik meeko duduk2 makan cekedis)
3. murah?.. boleh la.. RM 35 untuk 10 minit.. itu pun untuk 80 CC
kalo 100 cc ~ 80 hinggit .. amik ko!.. mahal~~ tapi sangat la puas ati~.

erm.. tiba2 terlebih lak cete cik meeko tentang hobi barunya en Ninja~..
dah dah. full stop!

iklan jap!.
pesanan untuk en Ninja~
walaupun cik meeko melayan kamu dengan hobi baru kamu ini~
tapi!!! ati2 di jalan raya ek~
naik moto ke / naik kete ke / naik go-cart ke / Apa2 je kenderaan yang bergerak
hati hati~ Ingatlah orang tersayang..


tata.

With The Greatest Love~
-cik meeko-

5 comments:

azzamoro said...

ade go cart utk baby tak? mcm nak suruh anak aku try..akeke

Misz YaTie said...

patut la ade org tu xde mase utk kite skrg ni.. rupenye melayan mr.ninja ye.. nak majuk la camni :(

eiNa said...

rumie try ler ber go-kart jugaks..leh race ngn en ninja tuh..

Diyana Zulkifli said...

nape ko tak men skali ,meeko?hehe

cik me3ko said...

~azza
for airyll.. i think ada.. but kene guide .. bahaya untuk kanak2.

~yatie.
huhuhu. tak mau la majuk2.. nnt kita hang out sama2. makan ice cream..

~ kak iena
memang sy nk 'try'... tapi en ninja tak bagi.. BAHAYA~...

~donat
bukan tak maen...aku nk jadi gadis litar je... gadis litar mana ada join maen sekali.. hehehe