03 June 2011

Mungkin abang Tak Perasan ..

سم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Entry to my lovely 'abang'.
(aka.. watak sebelum ini my encik Ninja)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mungkin abang tak perasan,
abang mungkin bukan orang paling kacak kat di dunia..
sama juga macam saya... bukan Miss universe of the year,
Mungkin kadang-kadang abang terbuat salah dan dosa
tapi saya prefer to see your beauty within

Mungkin abang tak perasan,
abang tidak mungkin membaca Qur'an tanpa salah.
abang tidak mungkin dapat hafal semua surah
Tapi bila dengar abang baca, hati saya tenang dan lega.
mungkin disebabkan keikhlasan hati abang membaca.

Mungkin abang tak perasan,
abang tegur dan nasihat saya
saya faham, sebab saya pun ada kelemahan saya sendiri.
Namun kita saling memaafkan sesama kita. (kan?)
dan saya sentiasa menghormati abang.

Mungkin abang tak perasan,
abang menjadi lelaki yang dipilih Allah untuk saya
untuk menjadi pelindung saya.
dan untuk itu.. saya memberi hati saya..
kerana Allah.

Mungkin abang tak perasan,
abang takut akan Allah dan tidak pernah tinggal untuk berdoa kepadaNya.
abang suka Nabi dan selalu ingin cuba mencontohi Baginda.
abang selalu cuba sentiasa mempunyai wudhu'
dan menjadikan sunnah itu wajib.

Mungkin abang tak perasan,
abang suka sangat bila saya rajin.
kadang-kadang abang suka puji masakan saya.
tapi saya orang paling beruntung bila abang rajin
dan saya adalah orang gembira bila abang makan masakan saya.

Mungkin abang tak perasan,
abang selalu membaca Qur'an bila saya sedih
& selalu mengingatkan saya untuk membaca Al Qur'an
abang tak pernah mengganggu & menghalang saya
dan selalu mendekatkan cinta saya dengan nabi & Allah.

Mungkin abang tak perasan
abang selalu berkongsi rahsia & impian abang
kadang-kadang ketakutan abang.
InsyaAllah saya akan menjadi isteri abang & kawan baik abang,
comforter abang, recharge abang & wiper air mata abang.

Mungkin abang tak perasan
abang tetap panggil saya comel
walaupun masa tu saya paling comot di dunia.
abang tetap jadi Wiper air mata saya
walaupun abang tahu saya suka menagis.

My dear Abang..
I hope you know I’ll always need you
This girl will love you more than all her barang-barang dapurnya.
i love you more every day...
Thank you for bringing love into my love...

My abang.. My Encik Ninja.. My Imam..
in this life & the next.

♥ u soo much!!

tata.

With The Greatest Love~
- cik meeko.
(saya masih ingin gunakan nick ini)

3 comments:

YaTie IzaTie said...

so suuuwwiittt...

setelah berkurun x de entry, akhirnye kembali dgn puisi syahdu dr seseorang yg bergelar isteri..

cik me3ko said...

special dedicated!..
yatie.. bila nk buat makan2 kat umah ko ni.

Siti Lyana said...

wah wah... incik abang... sial tersentuh...