03 June 2010

~ayok!.. tak tahu..

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

ayok!..ha.. tak tahu ...
terlupa nak ingatkan dia untuk buat roaming call..

cepat-cepat saya call c***** center..

encik operator : boleh saya bantu.?
cik meeko : Boleh tak saya nk tanya..kalo nk buat roaming call untuk orang lain boleh tak ?
encik operator : untuk orang lain?.. nape orang tu tak buat sendiri.
cik meeko : orang lain itu terlupa. dia dah tak ada kat malaysia ni. boleh tak saya minta tolong untuk buatkan roaming call untuk dia. lagipun line saya satu line dengan dia.
encik operator : tak boleh encik. kena ikut prosedur.. Empunya diri kene call and buat pengesahan roaming call.
cik meeko : abis tu macammana saya nak call dia.
encik operator : tak boleh cik. kami memang tak dapat bantu.. kami nasihat supaya beli sim card yang baru.

eiiiiiii.. geramnya..tak canggih pun network c***** ni.
patutnya kalau pergi mana-mana pun .. ujung dunia pun .. boleh la hubungi orang tersayang.. barulah kita sayang c*****. teknologi canggih konon. hampeh.opssss..saya pun satu.. pelupa!.

tiba-to=iba saya rasa macam nak tulis surat.Pos surat untuk dia. buat macam orang dulu-dulu bercinta.. berutus surat. hmmm.. macam mana la orang-orang dulu boleh bercinta macam tu ek.. hanya dengan tulis surat. dengan tabur bedak wangi..siap ada cop lipstik lagi.. (saya tak pernah buat gitu tau)... di setemkan tiga posen. sebulan selepas tu.. posto posto.. dah buat si perindu tersengih-sengih kerang.kental!.. tapi kalo saya tulis surat .. nak tulis alamat apa ek.
uwaaaaaaaaaa...

Moral of the story :-
1. Sebelum ke luar negara tu.. buat la reminder untuk call c***** center..
2. Minta tolong encik operator untuk buatkan roaming call.
3. kalo dah di luar negara.. nak call encik operator pun tak guna.
4. Pengajaran yang terakhir.. jangan makan semut.. nanti jadi pelupa macam saya.(bila masa pulak saya makan semut ni).

untuk en ninja.
ayok.. kes naya ni.. ayok! tak tahu!..
semoga kamu sihat-sihat saja di hari kedua ini.

tata.

With The Greatest Love~
-cik meeko

No comments: